Om bytagymnasium.se

Bytagymnasium.se startade i februari 2018 och är en del av AcadeMedia. Alla skolor som syns på hemsidan tillhör AcadeMedia.

Vi vill hjälpa dig som har funderat på att byta gymnasium, att hitta den information du behöver och enkelt kunna få kontakt med skolan du är intresserad av att byta till. På vår sida finns lättillgänglig information om vilka gymnasieskolor som har lediga platser.

En hjälpande hand

Vårt mål med hemsidan är att vara en hjälpande mellanhand för elever, föräldrar och våra skolor. Vi vill guida elever att hitta skolor och program som passar dem, samt att underlätta för våra skolor att förmedla om de har lediga platser. Det är inte meningen att uppmana till ett byte, utan vi vill underlätta för de som känner att de inte hamnat rätt i sitt gymnasieval.

En del av Academedia

AcadeMedia är Nordens största utbildningsföretag. Vi är verksamma i hela utbildningskedjan: förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Bland AcadeMedias gymnasieskolor finns en mängd av olika utbildningar, både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Det finns skolor med inriktningar inom musik, design, IT och vård, samt skolor med de mer traditionella programmen såsom naturvetenskap, samhälle och ekonomi.

Du kan läsa mer om AcadeMedias gymnasieskolor här.

Vanliga frågor

Får man provgå innan man väljer att byta gymnasieskola?

Du kan alltid fråga om du kan få prova-på en dag eller två innan du bestämmer dig för att byta skola, men när du väl har skrivit ut dig från en skola och skrivits in i en annan kan det vara svårt att byta tillbaka.

Får jag ta med mig mina betyg?

Byter du skola men läser samma program så kan du ta med dig de betyg du redan har fått. Vid programbyte kan det vara vissa kurser som du inte kan använda dig av. För att veta hur ett byte påverkar just dig kan du kontakta vår rådgivare här på bytagymnasium.se.

Kan jag byta tillbaka om jag inte trivs?

Det är viktigt att du tänker igenom ett skolbyte noggrant då det inte är säkert att du kan byta tillbaka. Det beror på huruvida din gamla skola hunnit fylla din plats eller inte.

Vilka individuella val finns det?

Det är vanligt att skolor har några kurser som de alltid erbjuder, men sedan brukar några kurser variera från år till år beroende på önskemål från elevgruppen. Skolorna är skyldiga att erbjuda en estetisk kurs och idrott & hälsa 2. Kontakta skolan som du är intresserad av för att få reda på vilka kurser du kan läsa.

Se alla vanliga frågor